Draagt steentje bij

Wij dragen ons steentje bij
De Seniorenvoordeelpas is hét online platform voor senioren in Nederland die midden in het leven staan. Vijftigplussers die vitaal zijn en graag leuke dingen ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan winkelen of gezellige dagjes weg met familie of vrienden. Als één van de grootste collectieven voor senioren in Nederland bieden we kortingen en voordeel om dit te faciliteren. Maar we zetten ons ook graag in voor de groep mensen in Nederland waarvoor het kunnen genieten van het leven niet vanzelfsprekend is. Ouderen die eenzaam zijn en weinig tot geen mensen om zich heen hebben om op terug te vallen. Of ouderen die onder de armoedegrens leven en daardoor niet op een goede manier kunnen participeren in onze maatschappij.

De Seniorenvoordeelpas draagt haar steentje bij!
Per 1 oktober 2017 start de Seniorenvoordeelpas met de actie ‘Wij dragen ons steentje bij’. Onze organisatie, bestaande uit acht fulltime medewerkers, kiest met enige regelmaat een initiatief dat ouderen in Nederland ondersteunt en helpt om hun leefklimaat te verbeteren. Initiatieven die hard een extraatje kunnen gebruiken om dit doel te realiseren. Vandaar dat wij hen een financiële bijdrage geven, afkomstig uit het jaarlijkse lidmaatschap dat onze leden betalen. Op deze manier willen we ouderen helpen om op een passende manier te kunnen participeren in de maatschappij en zo weer te kunnen genieten van het leven.

Leden van de Seniorenvoordeelpas steunen automatisch 
Als lid van de Seniorenvoordeelpas steun je dit doel automatisch. Een deel van de lidmaatschap bijdrage wordt namelijk gereserveerd en gebruikt om wekelijks acties te organiseren voor ouderen in Nederland. Verslaglegging hiervan vindt wekelijks plaats via ons online platform www.seniorenvoordeelpas.nl en via deze pagina.

Leden van de Seniorenvoordeelpas hebben zelf invloed
Uiteraard kun je als lid ook meer doen. Kijk eens goed om je heen. Is er in jouw omgeving iemand die we kunnen helpen? Dien dan een verzoek in door het formulier onder aan deze pagina in te vullen. Onze medewerkster Carmen Lennards beoordeelt samen met onze ledenraad de verschillende initiatieven en koppelt terug op welke wijze jouw maatschappelijke vraag ondersteund kan worden.

De ledenraad
De ledenraad van de Seniorenvoordeelpas bestaat uit al onze leden. In totaal ruim 60.000 Nederlandse vijftigplussers. In plaats van een vaste groep mensen aan te stellen, reizen we door heel het land om onze leden te vragen om initiatieven te beoordelen en feedback te geven. Houd onze Facebook pagina en ons online platform daarom goed in de gaten. Hier kun je zien of we bij jou in de buurt zijn en hoe we met jou in gesprek kunnen komen. De samenvattingen hiervan worden de dag na de lokale ledenraadsvergadering gepubliceerd via ons platform.